Solo el pueblo salva al pueblo

-Alleen de mensen redden de mensen-

Vorig jaar werd mijn thuisland Guatemala getroffen door twee tropische stormen. Omdat mijn familie daar woont, raakte mij dit enorm. Het meest schrijnende van deze tragedie is dat er door niemand aandacht aan geschonken is. Er is nauwelijks hulp geboden en de bevolking werd aan hun lot overgelaten, ook door de eigen regering. In mijn schilderijen wil ik laten zien wat voor tragedie in Guatemala heeft plaatsgevonden.

Campur

80 x 120cm - Olie op doek

Dit is een schilderij van een jongeman, die tijdens de overstromingen in het water viel. Helaas viel hij dicht in de buurt van gevaarlijke hoogspanningsleidingen. Omdat hij gewond is brengen zijn vader, broer en een buurman hem naar een verafgelegen ziekenhuis, met behulp van een zelfgebouwd vlot. Ik laat een grote ruimte vrij op het schilderij, waardoor het de immense eenzaamheid symboliseert. Ze zijn zonder hulp van instanties vertrokken, niet wetend of er voldoende hulp en middelen zijn in het ziekenhuis.

Desolación

80 x 120cm - Olie op doek

Dit is een schilderij waarop een jonge man vaart in een geïmproviseerde boot. Daarachter wordt een industriegebied in contrast gezien. Eigenlijk hebben we geen grote industriële zones in Guatemala, dit schilderij symboliseert hoe industrielanden de wereld vervuilen, uiteindelijk beïnvloedt het onze manier van leven in alle delen van de planeet.

La niñez

120 x 80cm - Acryl op doek

Dit is een schilderij van twee kinderen. Ik kreeg een foto, waar twee kinderen na de overstromingen in een geïmproviseerde schuilplaats zitten te praten. Ik hou van de onschuld en het geluk dat de kinderen uitstralen. Ik wil proberen de kijker mee te nemen naar de vreugde, die deze kinderen uitstralen, ondanks alle tragedies, die ze meemaken.

Solidaridad

100 x 100cm - Acryl op doek

Deze mevrouw werd door de buren geholpen met het weinige dat ze hadden. De hulp die de buren hem gaven was klein, maar van grote waarde. om deze reden is ze op het schilderij getoond wat warmte, hoop en bescherming betekent.

Los amigos

140 x 140cm - Acryl op doek

Hoewel ze alles hebben verloren, hebben ze het grootste, de vriendschap die ze hebben met elkaar.

Sobre producción

120 x 80cm - Acryl op doek

Dit kind staat in een overstroomd gebied in werkelijkheid heeft hij bijna geen kleren aan. Het teveel aan kleding dat hij op zijn hoofd draagt, vertegenwoordigt het teveel aan kleding dat we in de wereld maken zonder na te denken over de gevolgen die dit met zich meebrengt.

Diego

80 x 140cm - Olie op doek

Diego en een vriend proberen hun buren te helpen met een geïmproviseerde boot. de reuzen van achteren die hun rug toekeren, vertegenwoordigen de autoriteiten die de rug toekeren en bijna niemand hebben geholpen.

Las pequeñas

90 x 235cm - Acryl op doek

Het is een schilderij met grote afmetingen .Omdat het in het echt zijn twee kleine meisjes die zich met plastic beschermen tegen de regen in een schuilplaats zien ze er klein en bang uit.
U bent van harte welkom
om mijn schilderwerken te komen bekijken.

Walda Garcia

contact@waldagarcia.nl